AdProfit 2009 -kilpailun loppusuoralla yhdeksän työtä

  • Post author:
  • Post category:Uutiset

Tuloksellista mainontaa palkitsevan AdProfit-kilpailun shortlista on selvillä. Kilpailuun osallistui yhteensä 29 työtä, joista paras lanseeraus -sarjaan 13 ja paras kampanja -sarjaan 16. Esituomaristojen arviointiprosessin jälkeen voitosta kilpailee yhdeksän kampanjaa. Lopulliset tulokset julkistetaan 24. maaliskuuta.

Tuloksellisuus ratkaisee

Kilpailun tavoitteena on kiinnittää huomiota kampanjoiden tuloksellisuuteen, joka on töiden tärkein arviointikriteeri. Kilpailutyön on osoitettava selvä yhteys tuloksen parantumiseen tai annettava kiistaton näyttö muusta tuloksellisuudesta. Olennaista on, että asetetut tavoitteet on saavutettu ja että tätä voidaan tulosten perusteella luotettavasti arvioida.

Loppukilpailussa ovat seuraavat työt:

Paras lanseeraus -sarjassa shortlistalla ovat (suluissa mainos- ja mediatoimisto):

Fazer Makeiset: Nordic Gourmet( hasan & partners, Dagmar)
Hartwall
: Novelle Fruity Junior (TBWA\PHS, TBWA\Pointer jaTBWA\Tango, Carat)
Snellman
: Kunnon jauhelihassa lukee Snellman (SEK & GREY, Mediacom)
Tapiola: Teille on puhelu…ei kun puhelin, sir (Mainostoimisto PHS)

Paras kampanja -sarjassa shortlistalaiset ovat

DNA: “The Virtanen Band” (SEK & GREY, Happi Mindshare)
Elisa/Saunalahti: Mistä näitä senttejä oikein tulee (Family Inc, OMD Finland)
Kesko/Pirkka: Pirkka Minä Tykkään (Skandaali (ent. Publicis), OMD Finland)
Kiinteistömaailma: Apua jahkailijoille (King, Dagmar)
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry: “Vain hullu jättää liittymättä” (DDB, Dagmar)

Kolme esituomaristoa

Kilpailutöiden esikarsinnasta ja shortlistan valinnasta vastasi kolme esituomaristoa, jotka koostuivat markkinoijista, mainonnan suunnittelijoista sekä mediasuunnittelun, tutkimuksen, opetuksen ja medioiden edustajista. Esituomarit arvioivat kilpailutyöt ottaen huomioon niiden strategian, toimenpiteet, budjetin ja tulokset suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Kilpailun lopullisen ratkaisun tekee ylituomaristo.

Voittajat julkistetaan maaliskuussa 2010

AdProfit 2009:n palkinnot jaetaan 24. maaliskuuta. Molemmat voittajat saavat 10 000 euroa. Kilpailun lopullisen ratkaisun tekee ylituomaristo, jonka jäsenet ovat markkinointijohtaja Hanna Kukkonen, HK Ruokatalo Oy, toimitusjohtaja Viveka Tverin, OMD Finland Oy, tutkija, dosentti Petri Parvinen, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, toimitusjohtaja Kenneth Lindfors Publicis Helsinki, toimitusjohtaja Jukka Tolvanen, Research Insight Finland Oy ja myyntijohtaja Tuuli Toivainen, A-lehdet Oy.Ylituomariston puheenjohtajavuorossa on Outdoor Finland – Suomen Ulkomainosliiton puheenjohtaja, toimitusjohtaja Klaus Kuhanen, JCDecaux Oy.

Kilpailun järjestää Mainostajien Liitto yhdessä merkittävimpien markkinointi- ja mediajärjestöjen kanssa: Aikakausmedia, IAB Finland, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL, Outdoor Finland – Suomen Ulkomainosliitto, RadioMedia, Sanomalehtien Liitto, Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ja Suomen Televisioiden Liitto.

Lisätiedot

Kilpailutoimisto Mainostajien Liitto:

Toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski, p. (09) 6860 8417, 040 508 0607,

Koulutuspäällikkö Anneli Seitsonen-Ceder, p. (09) 6860 8415, 040 535 3949,

www.adprofit.fi

Marketing Finland logo

Yhteistyössä: